top of page
training-normarea-muncii-studii-de-timp-norme-de-munca-productivitate.jpg

TRAINGUL DE NORMAREA MUNCII „Stentor TimePro”

INSTRUIRE PRACTICĂ

75% din durata cursului

DURATĂ EFICIENTĂ

Între 3 și 5 zile

FEED-BACK PERSONAL

Pentru fiecare participant

GRUP RESTRÂNS

Maximum 10 cursanți

DE CE ESTE DIFERIT ACEST CURS?

Programul de training „Stentor TimePro” este conceput astfel încât cursanții să fie capabili să elaboreze norme de muncă din prima zi după finalizarea cursului. Nu este necesară nicio experiență sau instruire anterioară în normarea muncii și efectuarea studiilor de timp.

Trainingul combină predarea teoretică clasică și studiile de caz practice, în mediul de lucru al companiei. Astfel, cursanții învață în condiții reale de muncă, nu prin cazuri simulate în clasă. Programul de normarea muncii „Stentor TimePro” este dezvoltat special pentru a reduce teoria și pentru a maximiza practica, oferind garanția că participanții înțeleg și rețin informațiile prezentate. La sfârșitul cursului, aceștia vor avea abilitățile și experiența necesare pentru a norma munca, a efectua studii de timp și analize de productivitate.

Fiecare training este personalizat. Inițial analizăm în detaliu necesitățile de instruire. Rezultatul va fi un program personalizat, care va cuprinde numai modulele de curs relevante pentru activitatea derulată de către dvs.

 • Cine poate participa la training?
  Oricine este interesat să reducă costurile și să îmbunătățească productivitatea: ingineri industriali, manageri de producție, manageri quality, team leaderi, normatori, specialiști în îmbunătățire continuă. Nu este necesară nicio experiență anterioară sau pregătire în studiul timpului și măsurarea muncii. Cursanții noștri provin dintr-o varietate de domenii de activitate și au niveluri diferite de studii și experiență. Discuțiile interesante care se nasc în timpul trainingului dovedesc că diferența de nivel nu este un impediment, ci un avantaj. Astfel, participanții au posibilitatea de a dezabate situații sau probleme specifice cu care se confruntă la locul de muncă, beneficiind atât de experiența trainerului, cât și de ideile pe care le au colegii de curs.
 • Care este durata și agenda cursului?
  În funcție de rezultatul analizei nevoilor de training, cursul durează între 3 și 5 zile. Prezentare generală a conținutului cursului: Norma de muncă - definiție și caracteristici Studiile de timp Pregătirea măsurătorilor Metoda cronometrării Stabilirea punctelor de fixare Analiza elementară Determinarea numărului de măsurători Culegerea datelor în formulare și prelucrare Derminarea timpilor standard, calculul mediei și a dispersiei Metoda fotografierii timpului de muncă Observarea instantanee (work sampling) Norma de timp - structură și mod de calcul Timpii de adaos (odihnă, necesități etc) Calculul normei de timp și elaborarea normativelor Balansarea (echilibrarea) și calculul capacității
 • Cum se desfășoară trainingul?
  Întâi efectuăm o analiză riguroasă a necesităților de instruire. Asta pentru că nu vrem să plătești pentru „un alt training inutil”. Rezultatul îl reprezintă o soluție personalizată, care va cuprinde numai modulele relevante pentru activitatea derulată de către client. Organizarea sesiunilor are în centru conceptul "Learning by doing", participanții fiind implicați de la bun început în studii de caz și ateliere practice. Noțiunile generale și tehnicile de normare și măsurare a muncii prezentate în modulul teoretic sunt exersate ulterior în cadrul numeroaselor aplicații desfășurate în mediul de lucru. Proporția teorie - practică este de 25% - 75%! Fiecare dintre zilele de training începe cu un quizz, o scurtă recapitularea a temelor dezvoltate în ziua precedentă. Pe parcursul trainingului, măsurătorile și observațiile înregistrate sunt integrate cu ajutorul formularelor într-un proiect de normare a muncii. Susținerea acestuia, în ultima zi de curs, reprezintă examenul final, în urma căruia participanții primesc certificarea „Stentor Time Professional”.
 • Ce veți obține la finalul trainingului?
  Metoda axată pe practică a Stentor Consulting oferă cursanților atât o înțelegere solidă a conceptelor fundamentale de normare și măsurare a muncii, cât și abilitățile tehnice de elaborare a studiilor de timp. La finalul cursului participanții vor ști să: Efectueze studii de timp și să elaboreze norme de muncă, respectiv să: Aleagă corect parametrii procesului de observare (momentul observării, lucrătorul de nivel mediu, punctele de fixare) Efectueze analiza elementelor de muncă Determine numărul de măsurători necesare în funcţie de parametrii statistici relevanți Utilizeze formularul standard de studiu de timp pentru înregistrări și calculul normei Culeagă și prelucreze datele conform procedurii specifice Stabilească standarde de performanță fiabile Identifice oportunități de reducere a costurilor Standardizeze și simplifice procesele și metodele operaționale Justifice costurilor pentru noile metode și echipamente
Recomandări cursanți training Stentor
Recomandare training Rosko Textil

Ing. Ancuța Cocoș
Rosko Textil

Ideea de realizare a cursului (liber, fără a sta să scrii tot timpul) a fost foarte potrivită pentru acest gen de formare. Ținta a fost atinsă – chiar mult mai bine decât în cazul altor cursuri la care am participat: personalul Rosko Textil a dobândit rapid cunoștințele necesare, cu ajutorul metodelor prezentate.

 

Cursul de normare a fost bazat în principal pe practică, adresând exact lucrurile de care aveam nevoie. Apreciez interactivitatea, toți cursanții fiind implicați. Înainte de acest training nu aveam o procedură de obținere a unor norme de timp coerente, care să asigure munca de calitate. Acum avem. Ca Responsabil Serviciu Metodă, mă bucur că am putut participa la cursul Stentor.

Testimonial training normare Aramis

Bogdan Buda
Aramis Group

Ca urmare a programului de training derulat cu Stentor Consulting, am reușit să organizăm mai bine procesul de normare a muncii și să ne fundamentăm toate măsurătorile realizate. Normele de muncă rezultate au contribuit la creșterea productivității în medie cu 20%.

 

Aplicând tehnicile de culegere de date dezvoltate în curs, acuratețea normelor a crescut. Am reușit astfel să corectăm lacunele pe care le aveam în procesul de normare per ansamblu. De asemenea, am reușit o mai bună planificare a producției. Foarte util a fost și kit-ul de training - machetele de culegere a datelor ne-au ajutat să identificăm operațiile la care normarea trebuie refăcută și corectată.

Recomandare training Bluette Mode

Aurelia Ochiroși
Bluette Mode

Pe durata sesiunii au fost prezentate metode specifice de cronometrare, fotografiere și observații instantanee, cu studii particularizate, specifice activității noastre. Modul de prezentare a fost eficient și interactiv, materialul fiind ușor de asimilat de către colegi. Exemplele au fost reale, concrete, alese din producție.

 

Rezultatul a fost că am îmbunătățit metodele studiere a timpului de muncă existente și eliminarea „timpilor morți”. Suportul oferit de Stentor a fost eficient atât pe timpul trainingului, cât și după terminarea etapei de formare.

Dorești să te înscrii la curs?

Contactează-ne pentru o ofertă de curs personalizat pentru afacerea ta.

Îți mulțumim pentru mesaj!

bottom of page